2009 Stormchase i USA (23)

Vi havde en del flere tekniske hjælpemidler med i år, end sidste år. Jeg vil nedenfor som lovet forsøge at beskrive setup'et.

Mobilt bredbånd

2 Kyocera KPC680 Data Cards (1 som backup). Disse havde så vidt jeg husker 3.2 mbit/s teoretisk båndbredde. Vi købte desuden et flat rate data abonnement hos Alltel.
1 Peak Reception "Rockies" Extreme Dual-Band mobil forstærker + antenne.

Årets chase er slut. De store forventninger vi havde til i år blev desværre ikke krediteret. De store investeringer i udstyr blev ikke belønnet.
Pga. en meteorologisk tilfældighed, en placering af høj- og lavtryk der statistisk sker meget sjældent.

Vi havde håbet på en gentagelse af i går (minus haglene), idet det atmosfæriske setup var meget lig det igår. Et outflow boundary skulle i løbet af dagen generere byger, som i den instabile luftmasse havde mulighed for at udvikle sig hurtigt.

Tog afsted fra Waco ved 11-tiden, med kurs mod syd. SPC havde rykket deres slight risk længere mod øst, med en lille lomme i det allersydligste Texas.
Med assistance fra Paul Austin (Warmsector-teamet) fandt vi dog ud af, at der rent faktisk var muligheder længere nordpå.

Vi havde tilbragt natten i Amarillo, den største ny i Texas Panhandle. Amarillo havde en fremtrædende position i slutningen af det 19. århundrede som kvæg-hovedstad, idet jernbanen mellem Denver og Fort Worth stoppede her.

Dagen i dag var dagen hvor der igen kunne chases i Texas Panhandle. Der var trængt fugtighed op fra det tropiske lavtryk der gik i land for et par dage siden. Et lavtryk over New Mexico ville give det nødvendige løft så bygerne kunne dannes.

Det vejrmæssige setup i morgen er ikke helt uden evner uden dog at være godt. Der er to områder som pt har vores fokus : Syd for Dallas og den sydlige del af Texas Panhandle.

Vi havde oprindeligt planer om at tage en smut til Galveston ved den Mexicanske Golf. Galvestonområdet blev ramt af en kraftig orkan i efteråret, og vi ville se om der stadig var spor efter den, i form af stranderosion etc.

Byen Nevada i Missouri, hvor vi tilbragte sidste nat har omkring 8600 indbyggere. Et kig i hotellets folder om byen (ligger altid på motelværelset) afslørede at der var ikke mindre end 21 kirker hvor man kunne pleje sin religion. 21 kirker til 8600 indbyggere - Wov !

Dagen idag var en transportdag fra North Platte, Nebraska til Nevada, Missouri.

Der er således intet at fortælle udvover at vi tilbragte dagen i bilen, kun afbrud af benzin-, mad- og toiletstop.

I nattens løb var der udsendt et slight risk for vores område... Det behøver ikke nødvendigvis betyde noget, men SPC (Storm Pediction Center) har i hvert fald tilid til at der kunne ske noget.

Jeg var ikke mindre end 2 gange i Badlands National Park i dag. Første gang var ved solopgang, for at fange nogle af de flotte nuancer i klipperne i det varme lys fra solopgangen.

Som skrevet i går, er der stilstand i vejret. Det ser dog ikke helt så forfærdelig ud i de nyeste prognoser - men næsten.

Vi legede derfor turister i dag og tog til Wyoming for at se Devils Tower.

Da dagen idag ikke bød på noget som helst vejr af interesse for os, tog vi på sightseeing. Da vi var i Nebraska, var det naturligt at køre nogle timer nordvestpå, og se Mount Rushmore og The Badlands National Park i South Dakota.

Vi overnattede på Motel 6 i Wichita i nat. Det er første gang vi overnatter på et hotel fra denne kæde, men bortset fra at der manglede en kaffemaskine og morgenmad, var det sådan set OK.

Selv om jeg egentlig havde fået skrevet bloggen i går aftes, blev den alligevel 2 før jeg gik til køjs. Der var lige nogle fotos jeg skulle kigge igennem og konvertere til et web-venligt format.

Dagen idag var ikke en stormchase dag, så der var hel anden ro på end de andre dage. Jeg sov endda meget længe (til kl. 10:30), men havde også været oppe til kl. 04:30 sidste nat.

Der var udsendt et outlook fra Storm Prediction Center om moderat risiko for tornadoer og uvejr i et område der strakte sig fra det centrale Oklahoma i syd, til Illinois i nord.

I nat overnattede vi på et "EconoLodge" motel i Clinton, Oklahoma. Jeg stod op ved 8-tiden og kiggede lidt prognoser, programmerede skanneren osv

I går aftes faldt jeg i søvn til den ærke amerikanske lyd af et fjernt lokomotivs insisterende horn.
En beroligende og på en måde tryg lyd.

Vi spiste enten meget sen morgenmad eller meget tidlig frokost på Texas Roadhouse - et autentisk texansk spisested. Forestil jer en scene fra en amerkansk roadmovie : høj country&western musik i højttalerne, små hyggelige båse og fikse servitricer. Et mylder af glade smilende mennesker og et gulv der knaser af peanutskaller.

Så kom dagen hvor lang tids forventning og spænding endeligt skulle indfries. Den lange transport tid, og i særdeleshed den pinefuldt langsomme tur over Atlanten, er noget der bare skal overståes.

Så er nedtællingen for alvor gået i gang. Lørdag formiddag kl. 11:25 letter flyet og vi ankommer efter planen engang lørdag nat (dansk tid) i Dallas. Vi har efterhånden fået styr på alt vores grej og gadgets - det er ikke småting vi skal have med.

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler