2008 Stormchase i USA (21)

Skal man opsummere dette års chase med et ord, må det blive med et stort : "Hmmmm! " 

Bevares, vi fik da action og vi så da tornadoer, men det var alligevel ikke lige nok til at få armene i vejret.

Allerede på dag 2 af vores tur kunne vi på egen hånd spotte og chase et par superceller, nær Olton nord for Lubbock i det vestlige Texas. En spændende oplevelse som viste at vi selv kan når det gælder (Warmsector var flere hundrede miles sydvest for os i New Mexico). Ingen tornado men 2 tommer hagl.

I dag kom VISA kortet på overarbejde. Det var nemlig store shoppedag. Vi tog efter morgenmaden og tjek-ud op til Grapewine Mills Mall i det nordlige Dallas. Det er et af de største malls i USA og har flere hundrede butikker. Vi var også deroppe i 2006.
Der blev købet gaver til familie etc. og inden vi så os om, havde vi brugt 4 timer deroppe.

Da Per og jeg gik over for at få  morgenmad kl. 08:30, var det allerede varmt som en meget varm dansk sommerdag. 3 timer senere, da vi tjekkede ud, var der som i en sauna. Utroligt så afhængig man kan blive af air-condition.

Endnu en dag med over 8 timers søvn. Allerede før jeg havde kigget ud af vinduet, vidste jeg at det var godt vejr. Lyset var helt anderledes og temperaturen var også højere i værelset.  Udenfor var himlen blå, der var en behagelig brise og jeg anslår temperaturen til at være omkring de 30 grader.

Vi vågnede op til finregn og temperaturer på lige over 20 grader. Lidt ærgeligt når vi havde sat næsen op efter lidt sol.
Morgenmaden blev indtaget på det nærliggende steak-house, idet der ikke var morgenmad på motellet (Days Inn).
Da prognoserne ikke lovede noget spændende vejr, kørte vi nordpå efter tjek-ud kl. lidt over 12.

Det var vores sidste dag med warmsector teamet. Den franske film fotograf Felix skulle også videre.
Vi spiste farvel morgenmad hos IHOP.
Felix ønskede et interview med hver enkelt af os til sin film. Vi skulle fortælle lidt om os selv, hvorfor vi chasede og hvad det gav os.

I dag viste Paul fra Warmsector.com sine evner som forecaster.
Jeg stod op kl. 08:45 fra min seng på "Days Inn" i Killeen, Texas, idet vi havde aftalt at mødes i lobbyen kl. 09:00 til en diskussion af dagens muligheder.

Ved 16-tiden kom vi i lidt af et dilemma. Der opstod en storm nord for Interstate 20 og en syd for. Den nordlige var tættest på, men vi fik et sms fra en anden chaser der var på den sydlige storm, som havde en fantastisk struktur. Hvis vi chasede den sydlige storm, ville vi ikke kunne nå tilbage og chase den nordlige storm.

Vi mødtes til morgenmad kl. 09:30. I et af de tilstødende lokaler til morgenmadsrummet hvde de sat nogle båse op, og det viste sig at der var valg igang - ikke primærvalget, men et kommunalvalg.

Der skete ikke så meget idag. Vi havde planlagt at køre til Picher i Kansas, hvor en EF4-tornado ramte i lørdags. Jeg var chauffør, så jeg kunne ikke koncentrere mig om at fotografere. Af samme årsag er der ikke så mange fotos på blog'en idag, og dem der er, er af en halvdårlig kvalitet.

I dag kunne vi sove længe på motellet Kings Inn i El Dorado, Arkansas. Der var tjekud kl. 12, og vi havde ikke nogle planer, så vi aftalte at mødes ved bilerne kl. 12.
Der havde en nogle meget destruktive tornadoer i området nord for Oklahoma City.

Dagen i dag var meget spændende, men også frustrerende.
Vi havde tårnhøje forventninger til setup'et. For flere dage siden havde SPC pin-pointed hele Arkansas og dele af Teaxs og Oklahoma til et moderat risk area - dvs med moderat risiko for tornadoer og andet vild vejr. 

Vi tjekkede ud ved 10:30 tiden. I receptionen ventede der en af de overraskelser som er med til at gøre disse chaser-ture så specielle. Da jeg bad om at få lov til at tjekke ud, sagde receptionisten på dansk med accent :"Du er da dansker, er du ikke !"

Vi troede vi havde god tid i dag. Der var ikke udsigt til noget specielt spændende vejr i prognoserne, så vi sov til kl 08:30. Efter en kop kaffe og lidt morgenmad trillede vi stille og roligt fra vores motel over til warmsector-teamet's motel et par km. fra vores.

Jeg blev igen i formiddag vækket af tordenvejr. Et passende vækkeur for en stormchaser, men aligevel lidt for tidligt. Vi havde med vilje droppet planer om at spise morgenmad på motellet, for at kunne sove lidt længere.

Denne vores 1. egentlige chasedag starede faktisk natten mellem mandag og tirsdag. Jeg blev nemlig vækket af den hyggelige lyd af torden ved 4-tiden.

Sidste nyt: Efter 9 timers flyvetur i en Boeing 767 ankom vi til Atlanta og måtte igennem den efterhånden alt for velkendte tur gennem immigration og de endeløse køer ved indenrigs security. Det tog næsten 1½ time !!! 

Med mindre end en uge tilbage til take-off er det nu muligt at få lidt indikationer af hvordan det overordnede vejrmønster ser ud.

På den korte bane vil der være udsigt til spændende vejr de første 2-3 dage, efterfulgt af noget mindre aktivitet den efterfølgende uges tid. 


Så nærmer tidspunktet for chasen sig langsomt.

Vejrsituationen på den anden side af Atlanten har stabiliseret sig lidt, der har ikke været de helt store udbrud i den sidste uges tid.
Det er i øjeblikket ekstremt tørt i visse dele af midtvesten. I den vestlige del af Texas og Oklahoma ligger den relative fugtighed på mellem 2 og 4 % !!

Det var egentligt slet ikke meningen at jeg skulle afsted i år...

Sidste år da vi kom hjem fra den højdramatiske og begivenhedsrige chase blev jeg og min kæreste enige om, at jeg lige skulle holde en pause med at tage på chase igen. Begivenhederne på chasen havde bragt os tættere sammen, men havde også været en stor udfordring for os begge.

Så er planlægningen til årets chase i USA overstået. Billetterne er bestilt og ferien godkendt.

Jeg vil tage afsted med 2 andre medlemmer af Vildtvejrsklubben, Kai-Asle Sønstabø og Per Christiansen.

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler