Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

The Badlands


Rute : North Platte, NE - Mount Rusmore, SD - Wall, SD

Distance : 700 km

 


Da dagen idag ikke bød på noget som helst vejr af interesse for os, tog vi på sightseeing. Da vi var i Nebraska, var det naturligt at køre nogle timer nordvestpå, og se Mount Rushmore og The Badlands National Park i South Dakota.

Allerede før vi var ude af Nebraska havde landskabet ændret karakter radikalt. Der var lange stræk endeløs prærie og marker. den øverste del af midvesten kaldes ikke for "Verdens brødkammer" for ingenting. Kun visse områder i Ukraine kan komme op på siden af denne region.

Vi så også lange togstammer med kulvogne, og en enkelt "cropduster".

_MG_0645

Efterhånden som vi nærmede os "Black Hills" i South Dakota blev landskabet også mere kuperet.

_MG_0653

Efter 3 timers kørsel uden stop, måtte vi lige strække ben og besøge toilettet. Det skete på et meget lokalt sted.

_MG_0657

Vi var også lige ved at tage et par ekstra passagere med i bilerne

_MG_0661

_MG_0666

På vejen til Mount Rushmore passerede vi mindesmærket for Crazy Horse. Crazy Horese var høvding for Oglala Lakota stammen i midten af 1900-tallet.

CRW_7440

Så kom vi ind i Wind cave National Park. Et af de første skilte advarede mod Buffalo's - vi skulle snart se hvorfor.

CRW_7429

CRW_7430

Der var dog også andre dyr, nemlig en masse præriehunde. Her ses en "vagtpost"...

CRW_7434

Vi ankom dernæst til Mount Rushmore. Mount Rushmore National Memorial er et monument over de første 150 år af den amerikanske histore. Det består af 4 granit skulpturer, som hver er 18 meter højre. Skulpturene forestiller ansigterne af præsidenterne George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Rosevelt og  Abraham Lincoln. Det var faktisk meningen at statuerne skulle være mandshøje, men bevillingerne blev stoppet i 1941, efter 14 års arbejde.

CRW_7441

CRW_7452

CRW_7453

CRW_7454

CRW_7455

_MG_0689

_MG_0694

Efter Mount Rusmore havde vi en køretur på 3 timer til The Badlands National Park. Vi ankom kort tid før solnedgang. Det var overskyet, men solen kiggede lige frem få minutter før den gik ned under horisonten. Det afslørede et fantastisk skue.

_MG_0712

_MG_0717

_MG_0722

_MG_0729

CRW_7477

_MG_0768

CRW_7488

CRW_7491

- og jeg har ca. 120 andre fotos herfra.

Vi kørte til byen Wall få km væk og fik værelserne på EconoLodge. Dernæst ned på en lokal restautant og få et godt måltid. Området her er jo berømt for Buffalo (Bison-okser), så hvad var mere naturligt end at tage en Buffalo-burger...

De næste dage er meget sløje hvad angår uvejr. Det er en ren katastrofe. Uheldigt at vi skulle rende ind i en såkaldt Omega-block igen (sidst var i 2006). Der etablerer sig et stabilt højtryk over USA, og det kan ligge der i ugevis. Imens driver alt hvad der kan hjælpe til med at danne storme langt udenom. For at gøre det hele værre, dannes der et tropisk lavtryk i den Mexicanske Golf.  Det "suger" så at sige al fugtighed ud af Golfen, den fugt som under normale tilstande driver op over USA og er brændstof for stormene.
Vi håber og beder til at prognoserne ændrer sig, men desværre ser situationen ud til at være meget stabil. Hvad vi så gør, ved vi ikke. Kunne vores flybillet ændres, var vi  nok taget hjem. Desværre kan den ikke ændres, så vi er "fanget" her til den 30/5.
Der er ikke andet en sightseeing tilbage, så måske tager vi med Warmsector-teamet hjem og leger turister i Florida.

 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne blog, er du meget velkommen til at lægge en besked i min gæstebog. Jeg vil så efter bedste evne - og når tiden tillader det - forsøge at besvare dem undervejs.

Læst 1572 gange
Mere i denne kategori: « 16. maj 2009 18. maj 2009 »

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler