Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Anadarko


Rute : Oklahoma - Anadarko - Wichita

Distance : 500 km

 


Dagen idag var ikke en chase dag, så der var en hel anden ro på end de andre dage. Jeg sov endda længe til kl. 10:30, men havde også været oppe til kl. 04:30 sidste nat.

Vi spise et overdådigt morgenmåltid på IHOP - en restaurationskæde som har specialiseret sig i alle mulige kombinationer og variationer af pandekager, æg, bacon, pølser og frugt.

DPP_140509344

Jeg må gentage hvad jeg tidligere har sagt og skrevet omkring servicebegrebet i USA. Der hersker en hel anden kultur omkring det at en kunde skal føle sig hjemme. Og så er det lige meget om det er en MacD, IHOP, Texas Roadhouse eller et WalMart supermarked. Man bliver altid mødt med et smil og et "How are You", og på en restaurant præsenterer tjeneren sig altid høfligt og kommer mindst over til ens bord 3 gange for at høre om alt er som det skal være.
Jeg ved godt at det meste af en tjeners løn kommer via drikkepenge, men man har også mere lyst til at give drikkepenge "over here". Man føler sig bare mere velkommen. Jeg tror mange danske restauranter og forretninger virkeligt kunne score en masse goodwill fra kunder hvis de havde endnu mere fokus på dette område.

Vi har fået oplysninger om at der rent faktisk var 2 tornadoer i området i går, så måske har der været en i Fort Cobb hvor vi lod cellen passere over os. Det passer jo fint med at lyset gik ud, og den lyd vi hørte. Beskrivelsen på et lokomotiv er ikke helt ved siden af. Det var en brølende, tordnende og rumlende lyd. Jeg må skynde mig at sige at vi ikke så nogen tornado eller powerflashes. Men indicierne peger på at der har været en i nærheden.

Vi kørte efter morgenmaden mod Anadarko for at besigtige skaderne. Få km. uden for byen tog vi vores magnetstreamere af bilen. Vi synes det ville være en smule respektløst at køre ind i byen med store stormchaser-skilte på siderne.
Allerede i udkanten kunne vi se træer der manglede grene og lysmaster der var væltet. Skaderne blev værre jo længere indvi kom. Snart så vi huser der manglede dele af eller hele taget og der lå en masse affald af forskellig art på gaderne.

DPP_140509316
DPP_140509317

Flere veje var spærret af, hvor vi kunne se hele træer der lå tværs over vejen revet op med rode.

DPP_140509330

Skaderne var værst i centrum, hvor bl.a. en fabrik så ud til at være meget beskadiget.

DPP_140509314

DPP_140509305

Umiddelbart så det dog ikke ud til at have været en speciel voldsom tornado. Der var ingen huse der var fuldstændigt ødelagte og vraggodset lå i umiddelbar nærhed at oprindelsesstedet. Så det har måske været en EF1-EF2 tornado, uden at jeg dog er ekspert på området. Desuden strakte området med ødelæggelser sig over flere kilometer, så jeg tror der har været noget andet udover tornadoen, muligvis noget kraftig downburst eller måske en RFD.

Bagefter kørte vi mod Emporia hvor vi vil tage udgangspunkt i chasen i morgen. Værdierne ser gode ud for i morgen, og det ser ud til at blivce en gentagelse af setup'et fra i går, blot lidt nordligere.

Vi holdt et kort stop på vejen til en kop Starbucks...

DPP_140509348

Omkring byen South Haven tankede vi op. Mens vi ventede rullede  der en bil op fra News 9 - spækket med antenner og andet udstyr. Det var en chaser, ved navn James, der var tilknyttet en nyhedstation i Oklahoma City. Vi fik en snak med ham om bl.a. Greensburg tornadoen i 2007, som han også havde været chaset.  Det var tydeligt at det havde været en oplevelse der havde sat sig dybe spor.

DPP_140509349

Der er kommet et spørgsmål fra Martin Jensen omkring lejebilen mht forsikringen. Vi har fuld forsikring på bilen uden selvrisiko. Der er lidt dyrere, men det betaler sig absolut hvis der sker noget. Martin råder os også til at være påpasselige med ikke at køre når vi er trætte. Det er helt rigtigt . Vi er meget opmærksomme på træthedssymptomerne og skifter derfor også chauffør, hvis "dagens" chauffør føler sig ude af stand til at køre på forsvarlig vis.

Bjarne fra Bornholm spørger lidt til min fototeknik. Jeg bruger et Canon EOS 500D og et EOS 300D. Jeg bruger såkald "Centerweighted" lysmåling, hvor den tager et genemsnit af hele billedet, med fokus på området omkring centrum. Hvis lysforholdende er særligt krævende (højlys og skygge på samme tid), bruger jeg den såkaldte HDR teknik. HDR kombinerer 3 fotos med forskellig belysning (1 normalt belyst + 1 underbelyst + 1 overbelyst) så et korrekt belyst fotos fås. Det er dog lidt mere tidskrævende at lave HDR, så de billeder der ligger i bloggen er ikke behandlet på nogen måde. Det er rå billeder fra kameraet.
Det er først når jeg kommer hjem at jeg får tid til at lave egentligt billedbehandling.

Flere har spurgt til vores streaming teknik. Jeg vil engang i næste uge lave en nærmere beskrivelse af hele vores tenkiske setup.

 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne blog, er du meget velkommen til at lægge en besked i min gæstebog. Jeg vil så efter bedste evne - og når tiden tillader det - forsøge at besvare dem undervejs.

Læst 1666 gange
Mere i denne kategori: « 13. maj 2009 15. maj 2009 »

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler