Årets stormchase er slut. Det er tid til den sædvanlige evaluering og opsummering af de sidste 3 uger.

Sidste dag i USA. Sidste dag på årets stormchase. Sidste dag med vores gæst i år.

Vi lagde en blomsterkurv på mindesmærket for Samaras/Young tragedien i El Reno.

En spændende dag i Greensburg med rundvisning til flere af de miljømæssigt gennemtænkte bygninger.

En ridetur i Palo Duro Canyon bev desværre aflyst, men erstattet af en køretur i "Grand Canyon of Texas".

På vej mod Amarillo smuttede vi forbi Roswell, som er kendt fra en påstået UFO nedstyrtning der skete i 1947.

Endnu en fantastisk chase dag i det sydlige Texas, hvor Kristinna så sin første tornado.

Vi oplevede et - af de heldigvis sjældne - Cap Bust i dag, hvor der stik imod forventinger og prognoser ikke sker noget som helst.

En 600 km. lang tur sydpå til området omkring Midland, Texas kulminerede med et par flotte HP superceller og 600 lange km. tilbage igen

Dagen i dag var helliget sightseeing. Det vilde vejr lå langt nede sydpå i New Mexico - uden for vores rækkevidde.

For 4. dag i træk chasede vi for foden af Rocky Mountains. Dagen i dag manglede dog lige det sidste for at bygerne kunne få lov at udvikle sig.

Dagens setup bragte os ned i Colorado. Det var samme vejrtype for 3. dag i træk - et upslope event - hvor fugtighed ved overfladen kommer fra øst og højdestrømningen er vestlig.

Endnu en dag med fantastisk struktur i det vestlige Nebraska. Samme vejr setup som mandag og lige så smukt.

Dagen i dag bød endeligt på lidt vejr at chase. Vores tålmodighed blev belønnet med en af de flotteste - hvis ikke DEN flotteste - updraft base jeg har set herovre.

Dagen i dag var en rimelig fredelig transport dag fra Marshall, Texas til Wichita, Kansas. Vi kørte lige en smut inden om Norman og hilste på Marc & Sharon.

I dag transporterede vi os tilbage mod Tornado Alley. Vi var en smule trætte af Interstates, så vi kørte en del af ruten gennem Louisiana på de små veje.

Efter en hyggelig aften i Nashville, gik turen mod syd til New Orleans til en blandet oplevelse i The French Quarter.

En af de fedeste aftener nogensinde med klasse country musik spillet live i "The District" i Nashville.

En dag med frusrtrationer og dyre lærepenge og en masse timer og kilometer på vejen.

I dag var en ren afslapningsdag. Kristinna havde på et tidspunkt givet udtryk for, at hun godt kunne tænke sig at skyde her ovre, og i dag var en god lejlighed.

Efter en formiddagdag med en del nye venskaber fra Elk Horn, var det tid til at bringe os i stilling til onsdagens setup i Tennesse, Louisiana og Alabama.

Det har været en lang, men god dag. Vi havde håbet på at se tornadoer - hvilket vi gjorde - men at vi skulle ende dagen på et motelværelse i Iowa og drikke øl og whiskey med byens borgmester havde vi ikke drømt om.

En lovende dag hvor modellerne ikke spillede med i den sidste ende - de havde fået forkert fat i udviklingen. Vi endte med at se blå himmel hvor der skulle have været superceller.

Dagen i dag var en god første chase dag. Teknikken virkede perfekt undtagen ude på de allerminste grusveje, her kunnne signalet godt ryge kortvarigt.

Per og jeg mødtes i en noget tom afgangshal i kastrup lufthavn ved 4-tiden i morges. Vi havde lidt bøvl med billetterne, som vi ønskede at få fixet og vi vidste at der var størst chance hvis vi var tidligt på den.

Om mindre end 7 dage tager jeg afsted på min 8. stormchase. De sidste par uger er brugt på klargøring af udstyr, genopfriskning og optimering af teorien samt generel pleje af forventningens glæde. 

Rastløsheden er ved at indfinde sig. Om mindre end 24 timer er jeg på vej sammen med min gode ven Per Christiansen mod Minneapolis og det der forhåbentligt bliver endnu en god, sikker stormchase med en masse gode oplevelser og mødet med længe savnede venner. 

Side 1 ud af 6

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler