2010 Stormchase USA (24)

Jeg er nu nogenlunde ved at blive mig selv igen efter hjemkomsten. Indtrykkene er sunket ind og jeg har fået hvilet lidt ud. Jeg sidder netop nu og kigger på Warmsector's stream fra South Dakota og har set dem "fange" mindst en tornado.

Dette indlæg består kun af fotos indtil videre, men kort fortalt chasede vi et High Risk Setup omkring Oklahoma City. Som ved alle High Risk setups, står resultaterne ikke altid mål med forventningerne. Men vi fik endnu men dag med fantastisk skystruktur som nedenstående fotos vil vise...

Jeg sov det meste af natten uden problemer af nogen art, ingen tvillinger, små drenge på trehjulede cykler eller mænd med økser...
Op kl. 08:00, tog et hurtigt bad og tjekkede de sidste prognoser. Kl. 08:30 morgenmad efter lige at have vækket de 2 andre syvsovere.

Der skete egentligt ikke så meget idag, bortset fra at vi kørte lidt nordpå, for at være i bedre position til i morgen. Vi brugte næsten et par timer i Vernon, fordi Warmsector's ene datakort ikke virkede.

SPC havde slight risk i det meste af det sydvetslige Texas så vi lå i det rigtige område. Vi stod sent ophvilket var velfortjent. I går aftes fejrde vi at Warmsector var kommet ud og det blev lidt sent.

Idag skulle Warmsector-teamet ankomme fra Florida. Sarah, Sharon og Paul havde kørt natten og det meste af dagen igår og var på vej ned til nogle celler omkring Junction. Marc havde deltaget i en NWS konference i Arizona, og havde kørt direkte fra Tucson.

Ahhh, skønt endeligt at være i Texas. Gode veje, gode storme, god netværksdækning og folk i Texas er bare flinkere. I just looove Texas... Dem af jer der fulgte vores stream, lagde sikkert også mærke til at den fungerede godt idag.

Vores oprindelige plan var at chase i Missouri, men da fredagens Target area er i det sydvestlige Texas, ændrede vi strategi og valgte i stedet for at satse på det slight risk i det nordlige Texas.

Igen idag var der potentiale til vildt vejr over Kansas, Oklahoma og de omkringliggende stater. Ikke så stor risiko for tornadoer, men dog alligevel lidt action.

En meget stærk cap (en slags låg ca. 3000 meter oppe i atmosfæren der forhinder bygerne i at vokse) lagde en effektiv dæmper på alt hvad der ville skyde i vejret idag. Først sent på eftermiddagen skulle solen havde nedbrudet cappen så meget at der kunne ske noget.

Der var lagt i ovnen til et brag af en tornadodag i Oklahoma og Kansas. Prognose værdierne sprang næsten skalaen og alle havde forventninger til et tornadoudbrud af de helt store.
Vi vågnede op til gråvejr, støvregn og temperaturer på omkring 15 grader - ikke lige det man forventer med en tornadodag.

Idag kørte vi en anelse nordpå, for at være i stilling til imorgen. I Oklahoma City var vi en smut i Best Buy (elektronikvarehus) for at købe ekstra batterier til vores camcordere, Himlen blev en smule turbulent men også smuk på sin egen måde undervejs.

Da der ikke sker noget spændende rent vejrmæssigt for tiden kører vi bare lidt rundt. Der en en mikroskopisk chance for lidt tordenvejr søndag aften i det nordlige Texas, så vi vil gerne være i det område i morgen.

Det var noget af et chok at komme udenfor i morges. Temperaturen var dykket til omkring 50 grader Fahrenheit hvilket svarer til ca. 10 grader Celcius. Og vi plejer at gå rundt i 80-90 grader Fahrenheit. Overtræksjakkerne måtte på mens vi pakkede bilen.

Først en forklaring på den manglende blog i går : Der skete absolut ingenting spændende... Vi kørte fra Kansas City til Grain Valley i Missouri, en tur på sølle 140 km.

Stod op ved 8-tiden efter en god nats søvn for en gang skyld. Vi havde ikke travlt idag. Vi skal mere østpå, dels for at være klar til det mulige outbreak der måske kommer fra søndag, startende i the Panhandles.

Da vi stod op i morges var der ikke udsigt til noget vildt vejr, udover det som lå langt mod øst. Vi havde derfor god tid til at spise morgenmad på Waffle House. Vi ville derefter køre mod nord, evt. til Iowa, for at være i position til muligt spændende vejr senere på ugen i Nebraska.

Vi havde ikke voldsomt store forventninger til dagen idag. Der var et meget stort slight risk område der dækkede fra det østligste Mississippi, hele Alabama og op til Ohio. Vi ville følge Warmsector et stykke med på vejen tilbage til Florida.

Der var udsendt "High Risk" fra SPC idag, som ifølge definitionen betyder at der er stor og begrundet risiko for udbredt farligt vejr over et område. Vi lå lige midt i området, og stod da også op til lidt formiddagstorden...

Det bliver kun til fotos idag. En skuffende dag med mange frustrerende km på små skovveje i junglen i Missouri hvor vi ingen vegne kom. Utallige vejarbejder og storme der racede mod nordøst med næsten 80 knob.

Vågnede kl. 5 i morges og opgav enhver idé om at sove mere - må være jet-lag...! Men jeg fik da skrevet blog'en fra igår plus et par andre småting. Mødtes med Per og Kai-Asle til morgenmad ca. et kvarter over otte, efter at have snakket med børnene via Skype.

Per, Kai-Asle og hans kone Mette og datter Sidsel kom overraskende nok før tiden :-) og samlede mig op på vejr mod lufthavnen. Køen til check-in var nok 10 gange længere end den har været de øvrige år, måske pga at mange passagere var mødt extra tidligt op.

I morgen kl. 11:15 letter vi fra kastrup med kurs mod Atlanta, hvor vi efter et par timers ophold igen sætter os ind i en Delta maskine mod Dallas/Fort Worth. Jeg skrev tidligere om at vi ville prøve en ny rejserute (over Amsterdam), men Delta Airlines stak en kæp i hjulet på de planer ved at aflyse den afgang.

Luftrummet er nu endeligt åbnet fuldstændigt over Danmark. Intensiteten af det islandske udbrud er også aftaget betragteligt. Vinden bærer pt. askeskyen nordpå.

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler