Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Varme og tennisbolde


Rute :Clinton - Vernon

Distance : 700 km

 


I nat overnattede vi på et "EconoLodge" motel i Clinton, Oklahoma. Jeg stod op ved 8-tiden og kiggede lidt prognoser, programmerede skanneren osv. Ved 11:30 var der afgang fra motellet - Target Area var Childress i "the Texas panhandle".
Det vejrmæssige setup var et typisk dryline scenarie, med masser af fugtighed og shear, men med en stærk cap. Vejret var da også elendigt da vi kørte; nemlig støvregn og halvkoldt. Ikke hvad vi var vant til herovre. Det udviklede sig til decideret tåge efterhånden som vi kørte vestpå.

Vi spiste morgenmad/frokost i byen Shamrock. Shamrock havde sin storhedstid i 1920-1930 da olieindustrien blomstrede og var en by på den berømte Route 66. Man ser idag stadig gamle vartegn fra den gang. Denne pragtfulde tankstation med gamle pumper er et eksempel.(beklager forvrængningen - det skyldes vidvinklen)

DPP_0010

Efter morgenmad kørte vi mod Childress.Childress er ikke som så mange andre byer i området baseret på olieindustrien, men derimod på landbrug, primært bomuld og kornprodukter.

DPP_0018

DPP_0023

Uden for byen fandt vi et godt sted med udsigt i alle andretninegr og ventede på at initiationen skulle indfinde sig. Initiation er det tidspunkt, hvor de første storme begynder at dannes.

DPP_0027

Og vi ventede...

Endeligt - efter 1 god times venten og en solskoldnig senere voksede der sig et "tårn" op.

 

Det kæmpede, og da cap'en endeligt blev brudt gik det rigtigt stærkt. Snart genlød æterern af beskeder fra de forskellige stormspottere i området.

Vi kørte mod vest for at komme tættere på. Men cellen kom hurtigt imod os. Vi måtte lige fotografere den flotte himmel og holdt ind til siden.

DPP_0061
DPP_0065

DPP_0066

Vi måtte i al hast fortrække og var næsten ved at blive indhentet af den. Vi blev udsat for meget kraftige vindstød (omkring 60 mph = 33 m/s, dvs orkanstyrke) og hagl. Kai-Asle, som var chauffør idag, måtte holde rigtigt godt fast i rattet, for ikke at miste kontrollen med bilen.

DPP_100
DPP_102DPP_104

DPP_105
DPP_106

Vi kom en smule foran igen, men måtte kort tid efter søge ly under nogle halvtage idet haglene indhentede os igen.

DPP_107
DPP_108

Da området med hagl var drevet over var vi på vejen igen. Solen var dog på ned så de fleste muligheder for at se og fotografere noget svandt. Vi besluttede os dog for at fortsætte, for evt. at få nogle lynfotos og se strukturen i skyerne når det lynede.

DPP_110
DPP_111

DPP_112
DPP_113

Og så kom de helt uden varsel.  Vi havde netop holdt ind til siden og var på vej væk, da vi blev ramt af meget store hagl. Der var ingen indikationer af noget farligt på radaren - kun moderat regn.
Jeg har været i haglvejr før - også store hagl (senest i 2007), men disse var foruroligende store. Omkring baseball.størelse - nogle endda større, måske op imod tennisboldstørrelse. Vi kunne i bilens lyskegler se dem blive blæst sidelæns hen over vejen. Intensiteten var heldigvis ikke så stor (jo større hagl = jo mindre intensitet), men det lød meget højt, når bilen blev ramt hvert 4 sekund eller sådan noget. Vi fik vendt bilerne og, kørte 1 km ned af vejen mens haglene stadig hamrede ned på os og kom i ly bag en kirke. Vi kunne allerede her se at bilerne havde taget skade... Warmsector havde købt ny bil umiddelbart før chasen og var derfor naturligvis meget kede af situationen. Vi havde vores dashcamera kørende mens det skete, og på videoen ses det tydeligt hvordan billedet ryster hver gang bilen rammes.

Det var en kedelig udvikling. Vi overnattede i Vernon på Super8.

 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne blog, er du meget velkommen til at lægge en besked i min gæstebog. Jeg vil så efter bedste evne - og når tiden tillader det - forsøge at besvare dem undervejs.

Læst 1652 gange
Mere i denne kategori: « 11. maj 2009 13. maj 2009 »

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler