Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Fødselsdag 


Rute : Maryetta - Clinton, OK

Distance : 550  km

 


I går aftes faldt jeg i søvn til den ærkeamerikanske lyd af et fjernt lokomotivs insisterende horn. En beroligende og på en måde tryg lyd.
Stod op ved 9-tiden og færdiggjorde min blog med fotos. Fik programmeret scanneren til Oklahoma's frekvenser. Ved 11-tiden tjekkede vi ud og kørte fra motellet kl. 11:30.

Det blev igen til sen morgenmad/frokost, denne gang på en italiensk fastfood restaurant i Oklahoma City. På vejen passerede vi Tinker Airforce Base, hvor det amerikanske luftvåben bl.a. har udstationeret Stealth og B52 bomefly. Dem så vi ikke nogle af, men vi blev flere gange overfløjet af dette AWACS-fly, som øvede sig i at lave touch-and-go landinger.

CRW_7391

CRW_7388

Maden på restauranten var ikke noget at skrive hjem om. Jeg fik en gang lasagne med en Ceasar salat til.  
Vi fik rigget vores web-cam til, så man nu også har fornøjelsen af at se os 3 i billedet på streamen.

Warmsector have haft kontakt med Tom Dulong, en operativ meteorolog i flyvevåbnet, som vi bl.a. også mødte sidste år. Vi aftalte at mødes på en Starbucks i downtown Oklahoma City.


_MG_0051

_MG_0050

Vi tilbragte en god times tid i hans selskab og jeg fik kaffe nok - bla. en quad-shot Venti Latte - som holdt mig gående flere timer efter.
Derefter kørte vi mod nord. Der er et godt setup i det nordlige Kansas, Nebraska og  South Dakota imorgen og onsdag.

Vi kørte gennem det landlige nordlige Oklahoma og kom igennem byer med navne der klingede indiansk, bl.a. den lille Watonga, der stort set ikke bestod af andet end et kasino, en tankstation og en kornsilo.

_MG_0059

 

_MG_0061


I byen Woodward - hvor vi i 2007 så en fantastisk flot LP supercelle - havde vi et kort stop på en tankstation for at tjekke prognoser. Vi blev kontaktet af en fyr, som præsenterede sig som Tyson og var efter hans eget udsagn ansat på den lokale avis. Hvad der så fulgte skulle vise sig at blive en mere og mere bizar oplevelse. Han startede med at lovprise vores arbejde som stormchasere : "Your work is very importing. You save a lot of lives". Så ville han have et interview med os, men manglede sin blok og kuglepen. Så han foretog det han foretog det på sin mobiltelefon. (Hvilken journalist tager hjemmefra uden blok, kuglepen eller diktafon ??)
Han skrev noter ned på bagsiden af en Super8 regning.

_MG_0062

Han spørgsmål kom ind i mellem kommentarer og beretninger om hans tid i søværnet. Han hadede hollændere, ("I hate the dutch - they invented the slavery") og havde tilbragt et par uger i København.
Han var også meget opsat på at ville med ud på chase, Han ville endda sælge sine aktier og give dem som donation til os, bare han kunne komme med i sin pickup. Problemet var bare at værdien af disse aktier efterhånden steg i værdi under samtalen. Først var de 10.000$ værd, så 20.000$ og til sidst 37.000$. Det gik efterhånden op for os at at vi havde med en af de lokale landsbytosser at gøre, og han var meget svær at slippe af med. Det lykkedes dog til sidst. På trods af alt er det også en del af "charmen" at man møder alle slags forskellige mennesker undervejs.
Hvis det skulle vise sig at hans historie var sand nok, så undskyld Tyson, men du virkede bare ikke helt troværdig :-)

De sidste prognoser havde ændret sig en del siden morgenstunden (ikke unormalt). I morges var der en stærk "cap" (et varmt luftlag et stykke op i atmosfæren, som forhindrer dannelsen af byger) i den sydlige del af det område der kunne blive påvirket af uvejrsystemet i morgen. I eftermiddagens prognosekørsler var dette ændret, således at cap'en ikke mere vil være så stærk i morgen. Desuden er CAPE'en meget høj (CAPE må ikke forveksles med cap. Cap er som før beskrevet et varmt spærrelag, mens CAPE er et mål for hvor instabil luften er - dvs hvor nemt en luftpartikel kan stige til vejrs - eller med andre ord hvor nemt en byge kan udvikle sig, hvis den ikke støder mod cap'en.)
Det gør pludseligt området i Oklahoma og Texas panhandle meget interessant. Der er geografisk et godt område at chase i, og så behøver vi ikke køre så langt nordpå. Vi besluttede os derfor til at overnatte i området. Vi spise først aftensmad i en Subways og så gik vi på jagt efter et sted at overnatte. Det var lettere sagt end gjort. Vi prøvede 4 moteller i byen som alle var fuldt bookede, indtil vi opgav og kørte mod Clinton. Her fik vi via telefon bekræftet at der var plads, bestilt værelser og på vejen fandt vi i et kuponhæfte rabatkuponer, så vi nøjes med at betale 42$+skatter pr. værelse.
Hele konceptet med rabatkuponer er meget udbredt udbredt, og Warmsector bruger det meget. Deres budget er også mere begrænset end vores, men det kan absolut betale sig. Normalt koster et motelværelse 50-60$. Så vi ankom henad kl. 1 og det blev altså endu en sen dag.

Til aften hold vi en kort fødselsdag for Per. Han fylder år idag, og da kl. havde passeret 12 fandt vi det naturligt at højtideligeholde hans fødselsdag i nat. Warmsector havde købt en kage med lys, og der blev en anelse panik da de næsten satte brandalarmen igang på motellet.
Vi fik også alle et eksemplar af den nyeste udgave af alle chaseres bibel, nemlig "Storm Chasing Handbook", hvori det danske chase team har fået en flot anderkendelse. Paul fra Warmsector har skrevet om os under overskriften:

Across the pond
Our team made an effort to meet up with some first-time chasers from Denmark in 2006. We met via Stormtrack and joined them for at chase on their next-to-last day in the US. After a somewhat succesfull day in a dreadfull chase season, their team decide to return again, and they have been teaming up with ours each year since with quite a bit of success.

But whats important here is that we forged a very close friendship with our danish counterparts and would find it difficult now to imagine chasing without them. I look forward to seeing them and sharing stories almost as much as chasing itself.

The chase community truly is worldwide, and our comonalities often far overshadow any differences we have, even cultural ones. The friendship we've forged at the antional Storm Chaser Conference in Denvar the last two years are similar valued.
Paul Austin, FL chaser

Sådan ! Det var sgu da flot skrevet...
Vi har rimelige forventninger til setup'et i morgen, og med mindre at prognoserne skifter i løbet af natten, amerikansk tid (og det kan jo ske) burde vi opleve vores første superceller i morgen. Vi har samtidigt fået fintunet videostreamen, samt fået vores "in car-kamera" op også. Vi mangler blot at få delt internetforbindelsen på hovedpc'en, så den sekundære pc på bagsædet også kan benytte den, så er vi 100% klar. Så forhåbenligt vil der sent tirsdag aften (dansk tid) kunne ses superceller på Chase Team Denmark's stream. Kap dog ikke hovedet af mig hvis noget går galt... :-)

 

 

 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne blog, er du meget velkommen til at lægge en besked i min gæstebog. Jeg vil så efter bedste evne - og når tiden tillader det - forsøge at besvare dem undervejs.

Læst 1540 gange
Mere i denne kategori: « 10. maj 2009 12. maj 2009 »

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler