2007 Stormchase i USA (16)

Stormchasen 2007 blev meget anderledes end min første stormchase i 2006. På både godt og ondt.

I ugerne op til vores afrejse d. 28/4, svingede prognoserne som et pendul. I den ene kørsel dannedes der en Omega-blokering over det centra USA - og dermed en gentagelse af 2006 mareridtet - og i den anden kørsel ville den ene spændende bølge svinge ind over Tornado Alley efter den anden.
Vores humør skiftede i takt med prognosekørslen fra nær depression til eufori. Mine kolleger må have troet jeg var maniodepressiv...

Vi skulle ikke nå noget så vi kunne tillade os at sove længe - hvis det ikke havde været for en emsig stuepige, der mente at vi burde være ude af rummet kl. 08:50, selvom der check-ud tid var kl. 11.

I går aftes havde vi snakket om at vi gerne ville ud til "Garden of the Gods" og se morgensolen på sandstensklippeformationerne. Vi havde dog ikke sat vækkeuret, så vi vågnede først ved 7-tiden.

Vi tog idag op i nationalparken "Garden of the Gods", som er en park lige uden for Manitou Springs. Parken består af utroligt flotte sandstensklipper i alle mulige former og rødlige farvenuancer. Samtidigt havde man fra parken en fantastisk udsigt til The Rockies.

Idag havde vi som sagt før overvejet at leje vores egen bil.

Vi kunne desværre ikke finde en fornuftig måde at kommunikere med vores medchasere, så det gjorde vi så.

En forvirrende dag. Vi har de sidste dage haft meget svært ved at kommunikere med Kai-Asle. Enten befinder han sig i et dækningsløst område eller også gør vi.

Som skrevet før har Maj-Britt det rigtigt skidt med de oplevelser hun har haft herovre. Først oplevede hun på dag 2 af vores chase at blive "fanget" i en destruktiv haglstorm med hagl så store som golfkugler...

Vi er standby i Liberal, Kansas. Moderate Risk området er snævret en lille smule ind, men der er stadig lagt op til et klassisk dry-line setup.

Vi tror på, at dagen idag bliver dagen hvor vi ser vores første tornado i dagslys.

Vi sov længe idag. Check-out tid var kl. 12 og vi kørte fra hotellet kl. 11:45. Vi stødte på kai-Asle og resten af Warmsector.com i Junction og kørte ud for at se efter tornado-skader fra igår.

Vi vågnede op til en blygrå overskyet himmel. Ikke umiddelbart et godt tegn, men i USA skal man ikke lade sig narre af det. SPC havde nemlig det meste af Texas under slight risk for severe storms.

 

Vi vågnede op til et kedeligt stratocumulus lag med småregn, men mens morgenmaden blev indtaget, kunne vi allerede se at solen havde held til at brænde laget af. 

Dagen startede med nogle småindkøb.

 

Puha sikken en dag...

Vi startede dagen med det obligatoriske superstarter breakfast på motellet. Normalt er dette ikke nogen specielt ophidsende oplevelse, men netop på dette motel var der gjort noget extra ud af det så man blev næsten mæt.

 

Valget mellem Iowa og Texas er ikke helt på plads endnu. Der er måske chance mere for en chase dag mere hvis vi vælger Texas, og jeg tror også at det er her der sker noget på længere sigt.

Vi mødes til morgenmad kl. 08:30 og vi vil her diskutere det med Kai-Asle og Andreas.


Så er vi på vej !!!

Mens du læser disse linier er vi sandsynligvis på vej til Kansas. Med en mellemlanding i Atlanta, Georgia er vi på farten i omkring 16 timer.

Lidt om de forskellige advarsler og informationer der udsendes fra Storm Prediction center 

Hver morgen vil vi tjekke de varsler som den amerikanske vejrtjeneste's center for forudsigelse af storme, Storm Prediction Center (forkortet SPC), er kommet med for den pågældende dag. Varslerne opdeles i henholdsvis SLIGHT RISK, MODERATE RISK og HIGH RISK, alt efter hvor stor chancen for dannelsen af superceller er.
 

Det er nu et faktum at jeg tager på min 2. stormchase i USA i perioden 28/4 - 11/5 2007 

Denne gang skal min kæreste - Maj-Britt - med. Vi følges med kai-Asle som også var med sidste år og hans ven, Andreas.

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler