Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

2. maj 2010 - Mississippi chase

 


Rute : Helana, MS - Batesville - Oxford - Denmark (!) - Durant - Batesville - Memphis, TN

Distance : Omkring 900 km

 


Vi havde ikke voldsomt store forventninger til dagen idag. Der var et meget stort slight risk område der dækkede fra det østligste Mississippi, hele Alabama og op til Ohio. Vi ville følge Warmsector et stykke med på vejen tilbage til Florida.

Sharon fra Warmsectorteamet og deres fælles ven, Pete

Reflekser I

Reflekser II

Skulle teste mit nye 24-70mm 2.8L objektiv, skarpheden er fantastisk

Mississippi I

Mississippi II

Mississippi III

Mississippi IV

Vi kørte i stratussuppe med støvregn det meste af vejen - ikke alt for opløftende. Vi skiltes med Warmsector teamet i Batesville. Vi ville køre mod syd, hvor der var bedre værdier og ikke mindst blå himmel.

På vejen fik vi næsten hjemve da vi så dette byskilt :

IMG_8294_DxO_raw

Halvvejs nede af Interstate 55 bed vi mærke i et par celler syd for Jackson som så ud til at mene det alvorligt.

Vi fandt en afkørsel med en hovedvej der førte os lidt østpå. Cellerne bevægede sig mod nordøst, så det blev en kamp at nå så langt østpå som muligt, inden cellens nedbørsfelt (med 3.5 tommer hagl) nåede os. Vi tabte kampen, forstået på den måde at den kom for tæt på til at vi turde lave et corepunch. Vi kunne muligvis have kunnet komme igennem uden at blive ramt af haglene, men vi kørte i et område hvor der var træer på begge sider af vejen. Vi havde derfor ikke en jordisk chance for at se hvad der gemte sig i nedbøren. Det var alt for farligt, så vi kørte ind til siden og lod det passere foran os.

Radarbillede af Jackson cellen.

Derefter kørte vi videre mod syd for at komme rundt om og op på østsiden af cellen. Vi kom igennem en lille by hvor der lå blade og kviste overalt på vejen - et tydeligt tegn på kraftig vind og/eller store hagl. Halvvejs gennem byen ser vi flere politibiler holde i vejsiden, og det viser sig da vi passerer stedet at et stort træ er væltet ned over et 2-etages hus. det meste af den øverste etage var ødelagt af træet. Jeg håber ingen var kommet til skade, men man kan aldrig vide.

Overalt vi kørte bar landskabet præg af de sidste dags nærmest tropiske regnmængder.

Dette var vist en mark før oversvømmelsen

 

Cellen så efterhånden lidt tam ud på radar, så vi besluttede at stoppe chasen og køre mod nord igen. Der er en mulighed i Nebraska og omegn onsdag-torsdag, så efter en optankning kørte vi derop.

Der var faldet en del vand...

Tusmørket sænker sig...

Smukke farvetoner ved solnedgang. Skyerne er fra den celle som vi har forladt.

Vi skiftede chaufør da vi kom ud på Interstate 55, og jeg kunne ved 23-tiden rulle bilen ind på Days Inn i Memphis. Efter en hurtig gang aftenmad på Vaffle House (egentligt en morgenmadsrestaurant-kæde, men den har døgnåben) gik vi hver til sit. Det skal blive rart både at kunne komme nogenlunde tidligt i seng, og kunne sove relativt længe i morgen :-)

Se tidligere blog-indlæg her : 2010 stormchase i USA.

De fotos jeg lægger oppå siden vil være vandmærkede. Hvis du ønsker en kopi uden vandmærke (evt. til mediebrug), så kontakt mig på : e-mail

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne blog, er du meget velkommen til at skrive en kommentar under denne artikel eller lægge en besked i min gæstebog. Jeg vil så efter bedste evne - og når tiden tillader det - forsøge at besvare dem undervejs.

Læst 1207 gange
Mere i denne kategori: « 3. maj 2010 1. maj 2010 »