Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Guns, guts & god - made America free

Distance kørt: 334 km  |  Start: Super 8, Peverly, Missouri * Slut: Days Inn, Kuttawa, Kentucky

Per og Kristinna havde lige et interview til Radio 24syv der skulle overståes efter morgenmaden, og derefter gik vi igang med at undersøge om der var nogle skydeklubber i nabolaget. Kristinna fandt en indendørs bane i kort afstand fra motellet, og vi spurgte receptionisten om han trode at vi bare kunne komme ind fra gaden og skyde. Det mente han godt - det stod  i skarp kontrast med det som jeg selv havde erfaret på internettet, nemlig at man kun kunne leje  våben, købe ammunition etc. hvis man havde en jagttilladelse - som iøvrigt kunne erhverves for sølle 20 dollar efter at have taget jagtkursus, hvilket bestod af en 4 siders folder....

Det lød jo godt. Receptionisten mente også at der ikke var specielt travlt om formiddagen, så vi besluttede os for at tjekke ud og køre derned.

Allerede på P-pladsen uden for skydeklubben kunne vi høre de lovende drøn fra sværkalibrede skydevåben. Det var noget andet en de cal. 0.22 pistoler jeg skød med for snart 15 år siden. Vi gik indenfor og præsenterede os og blev henvist til en gut ved end skranke i den modsdatte ende af lokalet. Væggen bag ham må være enhver våbenelskers våde drøm. Der hang våben i alle kalibre og størrelser og typer. Vi blev bedt om at gennemlæse et lamineret stykke A4 papir med tryk på begge sider, og skrive under på en ansvarsfrasigelseserklæring. Derefter kunne vi i princippet leje alle slags våben.

Vi startede i den lette ende. En Smith & Wesson M&P 9mm. Den lette ende, hmmmmm. :-) Efter en kort intro til betjening af våbnet, valgte vi nogle skiver og gik ind i skydehallen. Alene. Uden instruktør. Kun os og våbnet.

Skiven blev sat på hejseværket og kørt ud. Vi valgte den første markering ved 7 meter til at starte med. Jeg fylde magasinet, afsikrede og sigtede. Huskede instruktørens formandinger om at pladsere begge tommelfingre på den venstre side af våbnet, for ikke at få rykket mellemkødet mellem tommel og pegefinger i smadder. Trak langsomt af.... BLAM !  For hulen der var smæk på. Der var adrenalinkick med det samme. Røgen, krudtlugten og lyden vækkede noget i en. Lidt skræmmende at erkende overfor sig selv at man kunne lide følelses af at have et så dødbringende våben i hånden. Men ganske naturligt, tror jeg. Nok noget med overlevelsesinstinktet at gøre.
Ramte dog skiven nogenlunde i centrum. De efterfølgende skud lå fordelt i midten af skiven - ikke ringe. Vi skiftedes til at skyde serier. Per var desværre så besværet af sin arm, så han kunne kun skyde en enkelt serie, men Kristinna og jeg fortsatte.

Da vi havde skudt de 60 skud i æsken af, til en pris af 16$, gik vi ind i butiken igen. Vi var sultne efter noget mere. Vi fik udleveret en revolver denne gang. En kortløbet Smith & Wesson 638 kaliber 0.38 med lasersigte.  Vi blev advaret om, at der var "kick" i den. Han løj ikke.... rekylet var ca. dobbelt så kraftigt som den første pistols. Næsen slog opad, men når man havde vænnet sig til det efter nogle serier kunne man undgå det værste spark. Det gik nogenlunde med at ramme skiverne også.

Vi gik ud igen. Vi ville have mere. Vi fik tilbudt en monsterriffel med optisk lasersigte, men den var desværre lidt for tung for Kristinna. Vi fik som alternativ en Berretta PX4 til 9 mm. ammunition. Noget helt andet og nemmere at ramme skiven. Derfor blev den kørt ud på dobbelt afstand. Igen et utroligt adrenalinkick da de første skud gik af. 

Vi ville gerne have prøvet en af de helt store, f.eks. en 357 Magnum, men de havde desværre ikke ammunition hjemme til den. I bagklogskabens lys, skulle vi have prøvet en .45, men det må blive næste gang :-)

Nedenfor ses skiverne,

Smith & Wesson M+P 9 mm.

Smith & Wesson 638 - første serie.

Smith & Wesson 638 - anden serie

Beretta PX4 - 9mm på hhv 7 og 14 meter

Efter dette kick var vi sultne, så inden vi kørte videre var det tid til en hurtig frokost. Turen gik efterfølgende sydøst på, flere gange langs de store floder, Mississippi og Ohio River.

Den oprindelige plan var at fortsætte til Nashville i Tennessee, men vi stoppede et par timer før og fandt et Days Inn motel langs Interstaten. Middag på et lokalt steakhouse, hvor jeg bl.a. fik østers "on the half shell" - 12 stk til 11.95$ til forret. Det få vist ikke meget billigere, måske nærmere golfkysten. Og jeg vågnede da i morges....

PS : Titlen på dagens blogindlæg stammer fra en nummerplade jeg så på en bil i sydtstaterne for en del år siden...

Og husk at Kristinna også blogger på stormzone.dk

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen.

Læst 1365 gange
Mere i denne kategori: « 14. maj 2014 12. maj 2014 »