Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Louisiana Backroads

Distance kørt: 610 km  |  Start: Knights Inn, New Orleans, Louisiana * Slut: Days Inn, Marshall,  Texas

Efter vores 2 aftener med hygge, var det nu tid til at bevæge os op i jagtområdet igen. Prognoserne viste muligheder nogle dage efter. Vi startede med at køre over Lake Ponchartrain, som ligger lige nord for New Orleans.

Lake Ponchartrain er faktisk ikke en rigtig sø, men en indsø som er i forbindelse med den mexicanske golf. Gennemsnitsdybden er omkring 4 meter.

Da hurricane Katrina ramte den 5. september 2005 oplevede søen nordlige vinde som pressede vandet ned i mod digerne i den sydlige ende.

 

 

Vandniveauet nåede ikke op over digerne, men pga dårligt design (digerne var ikke dybe nok, og jordlaget under digerne var for blødt) blev de undermineret og vand sivede igennem under selve digerne. Faktisk havde man i nogle uger før oplevet mindre oversvømmelser i bydelen som ligger op imod søen, og konstateret at det ikke var ferskvand fra en vandledning, men brakvand fra søen!  Som bekendt brød flere diger helt sammen under Katrina og hvad der svarer til 2% af Lake Ponchartrain strømmede ind i New Orleans.

Et netværk af pumpestationer i den nordlige del af byen blev besluttet evakueret. Da de blev bemandet igen var vandet ude på under en dag - i flere områder endda på et par timer. Man kan så spørge sig selv om det havde været muligt at begrænse oversvømmelserne hvis man ikke havde evakueret pumpestationerne. 

Vandet lå næsten en uge i New Orleans før det blev pumpet ud. Resultatet var en giftig suppe af biologisk og kemisk farligt affald. Man forsøgte en vis rensning af det forurenede spildevand før det blev pumpet tlbage i søen, men en økologisk katastrofe var uungåelig. Man kender selv ikke i dag det fulde omfang af forureningen, men man kan frygte at langtidsvirkningerne er store på økosystemet.

Broen over Lake Ponchartrain er verdens længste ubrudte bro over vand. Den spænder næsten 39 km. og har en 4-sporet Interstate. Når man er på midten af broen kan enderne kun svagt anes, hvilket er en speciel oplevelse. 

Længere oppe i Louisiana kørte vi af Interstaten. Interstates er glimrende trafikårer når man skal hurtigt fra a til b, men hvor er de gudsjammerligt kedelige.

For at se lidt mere af området vi kørte i, tog vi de små landeveje som bragte os gennem de små byer, enorme landbrugsområder og kæmpestore marsker og sumpområder.  Vi så flere steder med havefester (vist nok fordi der havde været graduation) og folk der hyggede på verandaen i heden. Det tog en masse ekstra tid, men hvor var det al tiden værd !

Vi endte på den anden side af statsgrænsen til Texas og fik værelser på Days Inn i Marshall.

 

Husk at Kristinns også blogger på Stormzone.dk

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen.

 
Læst 1379 gange
Mere i denne kategori: « 16. maj 2014 18. maj 2014 »