Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Elk Horn friends

Distance kørt: 934 km  |  Start: Tivoli Inn & Suites, Elk Horn, Iowa * Slut: Super 8, Peverly, Missouri

Vi havde stadig vores hyggelige aften med Stan Jens i frisk erindring da vi stod op i morges. Sjældent har man følt at man har haft en så unik oplevelse som i går aftes. Tænkt at komme trætte og udmattede efter 18 timers chase og blive mødt af en borgmester der straks møder os som han gjorde, frisk og imødekommende.

Jeg mødte Kristinna til morgenmad ved 9-tiden, og morgenfrisk som hun er havde hun allerede været oppe i flere timer før mig. Det må værre alderen :-). De unge mennesker kan !

Per kom dumpende ved 9:15 tiden og vi snakkede naturligvis om aftenen før.

Efter morgenmaden tog over til vindmøllemuseet. Indenfor stod Lisa Riggs, bestyreren af museet og vi blev mødt af et : "Are you the stormchasers ?". Rygterne var åbentbart løbet i forvejen. Kristinna var også blevet et yndet fotoobjekt udenfor motellet om morgenen, idet nogle knægte ville fotografere hende foran vores bil, som de synes var "cool".

Vi snakkede lidt med Lisa og gik efterfølgende rundt i museets shop, som solgte en masse ting og sager fra Danmark. Vi fik købt lidt souvenirs og havde også en snak med den ældre dame bag kassen. Hun kom oprindeligt fra Danmark. Da hun kom tilbage i starten af de foregående århundrede talte hun ikke engelsk, nu taler hun næsten ikke dansk længere.

Det var sjovt at se de mange danske nips ting som åbenbart er et hit herovre. Af kuriositeter kan nævnes et vikingsværd og vikinghjelme, Super Piratos, og juleplatter.

Stan Jens havde anbefalet os at tage over på kirkegården. Naturligt nok havde alle der lå der danske aner, men det var alligevel specielt at se så hjemlige navne i USA. 

Mens vi gik rundt kom en ældre herre  med et waldhorn under armen over og henvendte sig til os. Hans navn var Jim O'Keefe og som en af de eneste i byen ikke af dansk afstemning, men af irsk afstamning. Vi fik en længere snak med ham og blev til sidst inviteret ind i kirken. Her blev vi præsenteret for Keith Menter, Pastor i kirken. Han var også med i TV-dokumentaren og har bl.a. lavet en promovideo om Elk Horn, optaget delvist far luften med hans fjernstyrede drone.

Han viste os rundt i den Lutheranske kirke og vi endte inde i selve kirkerummet hvor Jim O'Keefe sad og øvede på sit Waldhorn.

Da pastoren hørte at Kristinna synger bl.a. Gospel i kor, hev han straks sin guitar frem og istemte melodien til "Amazing Grace". Så fangede bordet jo ligesom for Kristinna, men hun klarede det med bravour og sang en flot version af den klassiske Gospel sang. Endnu en fantatisk oplevelse.

Keith Menter skal iøvrigt til Danmark i eftåret og besøge en del kirker og se flere vindmøller. Det kunne være rart at møde ham mens han er i Danmark. Han sluttede af med at tilbyde mig en samling af sine luftfotos fra Elk Horn, som jeg var velkommen til at bruge på denne blog.

Seneste nyt er, at Kristinna er inviteret til at synge til Elk Horn's årlige byfest - Tivolifest, i weekenden den. 25. maj. Alt afhænger af vejret om vi kan komme - lysten fejler i hvert fald ikke noget.

Vi forlod Elk Horn en god portion oplevelser og nye venner rigere - og ikke mindst med en kærlighed til dette lille danske sted på prærien og dets indbyggere. Mon ikke Elk Horn i fremtiden vil være et obligatorisk sted at besøge på vores stormchases ? Jeg kunne i hvert fald godt tænke mig at vende tilbage.

Vi satte så kursen mod syd, så vi kunne være klar til onsdagens setup. Der er en pause i vejret tirsdag, hvor vi regner med at kunne puste lidt ud. Vi endte i den lille bebyggelse langs interstaten Peverly i Illinois.

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen.

Læst 1403 gange
Mere i denne kategori: « 13. maj 2014 2014 - efterskrift »