torsdag, 07 september 2017 20:48

IRMA: Historisk orkan har kurs mod Florida

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Den kraftigste hurricane i 10 år, kategori 5 orkanen Irma, har efter at have trukket sit ødelæggende spor over flere caribiske øer, nu sat kursen mod østkysten af Florida.  Den forventes ifølge de nuværende prognoser at gå i land nær Miami søndag eftermiddag, dansk tid som en kategori 4 orkan. De fleste prognosemodeller er enige om at Irma går i land, med undtagelse af GFS modellen, som forudsiger at den vil bevæge sig nordpå få hundrede kilometer fra kysten.

gfs mslp wind 11L 13

Der er igangsat tvungen evakuering af Florida Keys - som vil være meget udsatte, samt for visse counties på Florida's østkyst.

Irma vil efter landgang i Florida ifølge prognoserne bevæge sig op gennem staten og miste pusten et sted i Georgia. Som med det fleste orkaner er vinden - selv om den er rekord kraftig - ikke den største dræber. Den flodbølge (stormsurge) som skyldes vand som skubbes foran orkanen og vandspejlet som hæves pga det lave tryk ventes at give store oversvømmelser på sydøstkysten. Som vi så det med Harvey i Texas, vil der også ganske givet være meget store nedbørsmængder.

Læst 18095 gange Senest ændret tirsdag, 09 februar 2021 13:28