lørdag, 09 september 2017 18:18

IRMA: Op imod 6 million mennesker på flugt

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Op imod 6 millioner mennesker er i øjeblikket på flugt fra orkanen Irma, hvilket gør det til den største masseavakuering i USA's historie  Irma har det sidste døgn hærget Cuba's nordkyst med massive ødelæggelser til følge. Den har fluktueret lidt i styrke, mellem kategori 3 og kategori 5. I øjeblikket er det en high end kategori 3, men den forventes at genvinde styrken hurtigt når den kommer ud over det varme havvand i strædet mellem Cuba og Florida.

hmon mslp wind 11L 8

Den forventes at ramme den vestlige del af Florida Keys i morgen tidligt lokal tid. Derefter tager den en bane meget tæt på Florida's vestkyst og går i land omkring Tampa søndag aften lokal tid. Den fortsætter op gennem Georgia og ender sine dage som en lavtryk i det centrale Tennessee på¨tirsdag.

Florida Keys er som jeg har skrevet tidligere extremt udsat pga deres lave højde. Der vil være enorme ødelæggelser efterfølgende.

Banen som Irma tager, minder til forveksling om den som "The Labour Day hurricane" tog i 1935.

Labor Day hurricane 1935 09 04 weather map

"The Labour Day hurricane" (Det var før man begyndte at navngive hurricanes) var en kategori 5 hurricane og er den til dato kraftigste hurricane der har ramt USA. 

Den var ledsaget af en stormsurge (flodbølge) på mellem 5.5 og 6 meter. Infrastrukten var næsten totalt ødelagt. 408 mennesker mistede livet og bl.a. et Maersk skib forliste.

Læst 18260 gange Senest ændret tirsdag, 09 februar 2021 13:27

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler