Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

A near miss

 


Rute : Sherman - Dallas/Fort Worth - Abilene - Sweetwater - Roscoe - Killeen
 
Distance : 800 km..
Vejr : regn fra morgenstunden, senere opklaring med byger
 


Afgang fra Sherman kl. 11:20. Derefter syd ad I-35 West til Dallas.

I Dallas drejede vi mod vest mod Abilene ad I-20 West.Ved 16-tiden kom vi i lidt af et dilemma. Der opstod en storm nord for Interstate 20 og en syd for. Den nordlige var tættest på, men vi fik et sms fra en anden chaser der var på den sydlige storm, som havde en fantastisk struktur. Hvis vi chasede den sydlige storm, ville vi ikke kunne nå tilbage og chase den nordlige storm.
 
Vi valgte den nordlige storm og lidt uden for Abilene så vi en flot wallcloud, med flere funnel clouds. Vi kørte mod syd langs den. På en lille bakketop stoppede vi for at tage fotos og video. Til højre lå en flot wallcloud med rotation.
Pludselig dannedes en tornado for øjnene af os. Den var svær at se, først lignede den bare en støvsky, men den voksede i omkreds mens vi kiggede.Så var det med at komme afsted. Marc råbte "Get in the damn car now !!!".

Jeg havde været omme i baggagerummet, men havde endnu ikke lukket døren. Så da ordren lød om at komme afsted, glemte jeg alt om bagagerumsdør og sprang ind i bilen. Da Per så accelererede, røg min fototaske ud sammen med Pers kuffert. Felix, som køre få meter bagefter, måtte op at stå på bremsen for.at undgå at køre ind i dem.
Det var rent refleks at jeg sprang ud af bilen og løb tilbage for at redde bagagen. Det sidste jeg hørte var Marc som råbte "Forget it ! Its not worth it. Leave it !"
Jeg så ikke tornadoen - ihvert fald forbandt jeg ikke det jeg så med en tornado, men under alle omstændigheder var den mindre end 50 m væk, da jeg samlede min fototaske op.
Jeg husker at jeg så hvad jeg troede var nedbør, men det har været jord, grene og andet godt fra jorden. Det blæse også meget voldsomt.

Sharon, som kørte med Felix, sprang ud for at hjælpe mig. Vi kastede os ind i Felix's bil (jeg lå hulter til bulter mellem hans bagage) og racede afsted. Imens filmede jeg med Felix's proffesionelle kamera ud af bagruden. Vi fik senere fortalt, at tornadoen så ud til at ligge lige over bilen.

Det var et close call, og jeg er nu officielt benævnt TIP - Tornado Intercept Person. I bakspejlet kan jeg godt se at det var tåbeligt at risikere liv og lemmer for et par taskers skyld, og vi gennemgik også sikkerhedsprocedurene en ekstra gang. I princippet havde jeg jo bragt de andres sikkerhed i fare, ved at forsinke vores flugt.Vi mødtes efterfølgende og fulgtes ad videre. Vi kom op på Interstate 20 East, og kørte igennem den yderste del af supercellen. Vi ville hen til en anden celle, der lå sydøst for Abilene.For at køre derhen, måtte vi næsten foretage et corepunch af den yderste kant at cellen. ca. 30 km. øst for Abilene, kørte vi nedad highway 6 og mødte cellen, der nu havde en fantastisk struktur. Desværre var det efterhånden ved at være solnedgang, så lyset svandt hurtigt. Efter mørkets frembrud, blev lynaktiviteten meget tydelig. Cellen var flere gange tornado varslet.I den lille by Rising Star tankede vi hurtigt op. Cellen havde kurs lige mod byen og var tornado varslet. Der var tidligere blevet spottet en tornado fra den. Vi kunne ikke forstå hvorfor tornadosirenerne ikke var igang. På den anden side af vejen lå byens brandstation og brandfolkene stod i garagen og kikkede op på himlen. Vi gik over og fortalte dem hvad der var på vej og de takkede for informationen, men gjorde ikke mere ved det. Vi kørte ud af byen og kunne efterfølgende se at cellen blev mindre intens, så der skete formentligt ikke noget med byen.Vi var ved at være lidt udbrændte, de mange dages begrænsede nattesøvn havde sat sine spor. Vi besluttede derfor at stoppe for idag og finde et sted at få noget at spise. Det blev til en sandwich fra Subway.

Vi kørte til Killeen og fandt et Days Inn som vi kunne booke værelser på. På vejen blev vores franske ven, Felix stoppet for at køre for hurtigt af Texas Highway Patrol, men slap med en advarsel - iøvrigt nr. 5 siden han kom til USA.

TV2-vejret har bedt om en udførlig beretning, så hold øje med TV2-vejret kl. 18:20 i aften.
 

Læst 1398 gange
Mere i denne kategori: « 15. maj 2008 13. maj 2008 »