Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

CAP


Rute : Norman - Pauls Valley - Purcell - Atoka - Sherman
KORT
Distance : 700 km.
Vejr : Letskyet, sent om eftermiddagen konvektion
Hent KML-fil


Vi mødtes til morgenmad kl. 09:30. I et af de tilstødende lokaler til morgenmadsrummet hvde de sat nogle båse op, og det viste sig at der var valg igang - ikke primærvalget, men et kommunalvalg.
Mens vi spiste morgenmad, kom den franske dokumentarfilmsproducent Felix. En hyggelig fyr midt i tyverne, som vi straks kunne lide.Han skal være i midtvesten ialt 66 dage, og har (indtil nu) måtte skifte sin bil ud 2 gange. Første gang pga et uheld på Interstaten, og anden gang pga hagl. Han har ikke set nogle tornadoer endnu, men har været tæt på.

Ude på parkeringspladsen var der aktivitet ved chaser-bilerne. Både Tim Samaras og Tony Laubach var derude,med et crew fra National Geographic. Tim Samaras er lidt af en celebrity inden for chaser-verdenen. Det var derfor en ære kunne hilse på ham.Tony Laubach var en superhyggelig, morsom og flink person.Tim Samaras bil var udstyret med alt muligt grej. Blandt andet var hele bilen beskyttet med en en slags tag, som kunne skydes ud så det også beskyttede siderne af bilen. På køleren sad en plade med nogle firkantede sensorer og en større plade af noget kulfiberagtigt materiale. Tim for klarede at det var lavet af en ny kompositforbindelse, til brug på flyvemaskiner. Formålet var at se om den kunne modstå de store hagl i et praktisk eksperiment.  Sensorererne skulle bruges til at måle nedslagsstyrke og hastighed.

Vi fk også hilst på et par medlemmer af MESO-gruppen.

Ved 12 tiden kørte vi fra hotellet. Vi snuppede en hurtig frokost og satte kursen mod syd. Omkring 50 km syd for Norman kørte vi af Interstaten, og ventede på en nedlagt tankstation på at noget skulle ske.Tom Dulong stødte på os, så nu var vi 4 biler i karavanen.
Efter 1 times tid, kørte vi en anelse længere sydpå, for at møde Verne Carlson, en anden chaser. Han var dog allerede kørt videre, så vi fortsatte til Ardmore, hvor de første tegn på konvektiv aktivitet viste sig på drylinen ved 17 tiden.

Vi kørte tilbage nordpå og derefter vest.

Derefter mod øst igen. Vi holdt på en rasteplads da en celle endeligt brød igennem CAP'en kl. 18. Vi kørte straks efter den. Den nåede aldrig at blive severe varslet, men indeholdt dog en pæn potion kraftig regn og hagl.

Vi kørte lidt frem og tilbage i området, for at få det bedste kig til cellen.

I byen Konawa mødte vi den lokale Sheriff, som dog var ganske høflig og nysgerrig efter at høre om der skete noget i sin by.

SCARY !!!!
Dette er nok det mest uhyggelige skilt jeg har set endnu...  (intern chaser humor - kontakt mig hvis du ønsker en forklaring.. Laughing) !Vi opgav chasen lidt i kl. 24, og ledte efter et sted at spise, inden vi igen kørte sydpå.

Læst 1155 gange
Mere i denne kategori: « 14. maj 2008 12. maj 2008 »