Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Åhh nej, ikke igen...


Rute        :   Junction - Sonora - Rocksprings - Sonora

Km. kørt    :   300 km.

Vejr        :   Overskyet. HP supercelle.



Vi vågnede op til en blygrå overskyet himmel. Ikke umiddelbart et godt tegn, men i USA skal man ikke lade sig narre af det. SPC havde nemlig det meste af Texas under slight risk for severe storms.
Andreas fik ringet til biludlejningsfirmaet, og efter en kort snak hvorunder han fik afgivet oplysninger om tid, sted etc. for skadens opståen, fik han besked på at aflevere bilen i Wichita d. 11/5 som planlagt. Og samtalen blev afsluttet med en pæn undskyldning fordi han havde været ude for sådan en grim oplevelse...

Vi spiste morgenmad/frokost kl. 11 på restauranten "Sunshine Cafe & Bakery" i Junction - og hvilket sted. En lille diner med tilhørende bageri. Maden var skøn, jeg fik en burger - ca. 20 cm i diameter og 20 cm høj. Den tog en god halv times tid at komme igennem. Så var den værste sult væk..

Vores target area var byen Sonora, vest på. Vi ankom ved 15-tiden og havde opdaget en celle længere mod vest. Der var stadig et scu lag som bremsede solopvarmingen. Det var også meget varmt - omkring 30 grader - og det fik luften til at emme af fugt.  Det gjorde også at der var meget dårlig sigt. Warmsector fik os guidet hen til en position øst for cellen på en bakketop.

På Baron systemet kunne de at der var rotation og at skytoppene lå i næsten 60.000 fod - og det er ekstremt højt, skal jeg hilse og sige. På radarbilledet kunne warmsector se at der var tale om en HP (High Precipitation) supercelle.  Vi så ikke noget rotation under skyen og vi måtte flytte position da den var kommet tættere på. Vi blev ført hen til en position sydøst for coren. Der var nu så meget fugt i luften og så dårlig sigt at det blev en smule klaustofobisk. Cellen ændrede nu retning så coren bevægede sig lige imod os og vi måtte tage en hurtig beslutning : Skulle vi bakke tilbage og indhente den senere, eller skulle vi komme foran den ved at køre rundt om den til højre ? Vi valgte det første og kørte tilbage i  begyndende regn. Et par km tilbage drejede vi nedad en grusvej for at komme ud et sted hvor der var bedre udsyn. Desværre gik vejen mere og mere over i mudder, og vi turde ikke køre der pga faren for at sidde fast. Vi vendte derfor om og det begyndte samtidigt at regne kraftigere og hagle. Haglene blev efterhånden som vindruer og vi frygtede en gentagelse af igår.

Vi besluttede os derfor at trække os tilbage for den dag. Vi kørte til et motel i Sonora og Kai-Asle fortsatte chasen i warmsector.com's bil. 

 

Læst 1631 gange
Mere i denne kategori: « 1. Maj 2007 3. Maj 2007 »

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler