onsdag, 08 april 2015 10:02

Enhanced Risk 8.april 2015

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Der er stadig rimeligt store forventninger til i eftermiddag, amerikansk tid, hvor der forventes isolerede superceller i et bælte fra det nordlige Oklahoma, over det sydøstlige Kansas og den centrale del af Missouri.  

SPC har udsendt et såkaldt "Enhanced Risk" outlook for ovennævnte område og forventer selv at opgradere til et "Moderate Risk" i et mere begrænset område senere i dag. 

Initiering forventes at starte i eftermiddag med nogle high based storms sydvest for "Enhanced Risk" omådet, hvor den primære risiko er store hagl.

Sent på eftermiddagen, når cap'en er nedbrudt, vil storme begynde at skyde op omkring drylinen længere nordpå, og det er disse storme der har størst potentiale for tornadoer, hvoraf nogle kan blive kraftige.

Nedenstående forecast sondering er for Ponca City i det nordlige Oklahoma kl. 00Z..... 

Løftekurve, hodograf og index'er viser med al tydelighed en dag med stor potentiale. Det er bemærkelsesværdigt at skybasen vil ligge mellem 500-700 meter. Vi snakker om "ground-scraping" wallclouds..
Den eneste usikkerhed er styrken af cap'en som ligger omkring 850 hPa.

Samme model (NAM) har nemlig ikke meget nedbør - hvilket kunne tyde på at cellerne ikke udløses, eller udløses for sent. Nedenstående er estimeret nedbør de sidste 6 timer kl. 06Z den 9/4.


Jeg følger udviklingen og lægger radarbilleder m.m. op på min facebook side i aften.

Læst 14326 gange Senest ændret torsdag, 09 april 2015 11:32