Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Abilene again

Antal km kørt: omkring 500 km  |  Start: Days Inn, Dallas,TX * Slut: Days Inn, Abilene, TX

Ahhh, sikke en forskel en god nats søvn kan gøre.  I går aftes var vi næsten bevidstløse af træthed efter vores førstedagschase, men i morges kunne vi starte på en frisk.

Vejrudsigten pegede på en gentagelse af igår : byger som opstod på drylinen. Ikke så meget med tornadopotentiale, men mere med risiko for store hagl og kraftige vindstød. Godt nok lå der et område med bedre potentiale i Nebraska, men dette område opgav vi allerede i går aftes, idet det ville kræve en 12 timers køretur.

Vores udfordring var stadigvæk at vi ikke havde fået vores udstyr fragtet til motellet. Heri var nemlig vores bredbåndsroutere m.m. Vi havde kun backupsystemet - Baron Mobile ThreatNet, som er satellitbaseret. Vi kunne altså godt følge uvejr, men i en dårlige kvalitet end med internetbaseret.

Vi fik købt ind i Wall-mart; et par coolere til kolde sodavand etc, en masse cola, Gatorrade og vand samt øl til aftenen. Danny havde desværre fået et voldsomt allergisk anfald eller høfeber så vi fandt også noget antihistamnin, som heldigvis hjalp hutigt

Vi besluttede at køre først vestpå, siden sydpå.  Vi holdt et par timers pause på en rasteplads omkring 100 km vest for Dallas/Fort Worth. Det var stegende hedt - omkring 96 grader Fahrenheit hvilket svarer til mellem 35 og 36 grader Celsius, så vi fandt et godt sted med en brise og lidt skygge.

 

Ved 17-tiden begyndte de første seriøse celler at poppe op syd for Abilene. De begyndte rimeligt hutigt at lægge sig på en usammenhængende linie, så vi satte kursen sydover. Vi fandt et godt sted omkring byen Brownville efter godt 100 km hvor vi kunne betragte stormen. Vi blev dog hurtigt klar over at vi ville blive ramt af nedbørsfeltet, så vi kørte tilbage mod brownville for at fange highwayen der vill føre os tilbage mod nordøst. Men det skulle gå stærkt, ellers ville det være for sent. Vi nåede det lige akkurat. Jeg kunne på vej ud af byen se et massivt haglgardin ca en kilomter væk. Vores held var at selve bygen kun bevægede sig med omkring 17-20 mph.  Bygen indeholdt hagl på omkring 2 tommer som ikke ville have været sjove at stifte bekendtskab med....

Vi kørte omkring 10 km foran bygen og parkede i vejsiden. Nu havde vi tid til at beundre dens efterhånden flotte strukturer.

Da solen begyndte at gå ned, blev det endnu flottere...

Selv om byegn ikke var stor var der en helt fantastisk dynamik i den. Den ændrede hele tiden form og man kunne tydeligt se indviklede strømningsmønstre i updraften. Per fik det hele på video og vil lave en time-lapse sekvens af det. Den skal jeg nok lægge op når den bliver tilgængelig.

Den begyndte afterhånden at dø lidt ud, så vi besluttede at køre mod nord igen. Undervejs parkerede vi et sted i vejsiden og tog lidt lynfotos. Pludseligt kommer en pickup kørende med sidedøren åben og en teenagepige på vej ud mens bilen er i fart...  Den stopper så og pigen løber ud mens hun råber et eller andet. Stedet vi stod var omkring 10 km fra den nærmeste by, der var ingen huse i nærheden og selvfølgeligt bælgmørkt. Så hun forsvandt hurtigt i mørket. Vi regnede med at de var et kærestepar der var blevet uvenner, men det viste sig at være en mor og datter. Moderen kom over og spurgte om vi havde set datteren, og vi kunne fortælle at hun var forsvundet over markerne.

Vi kørte videre til Abilene. Trofaste læsere af denne blog vil vide at vi altid ender i Abilene på et eller andet tidspunkt af vores chases. Vi indlogerede os på det sædvanlige Days Inn, i behagelig gåafstand til både Chili's og WalMart. På Chilis blev det til en gang boneless buffalo wings, en god øl og en El Presidente Margarita til at starte på. Yes, vi var sandeligt kommet tilbage. :-)

I morgen er planen at køre nordpå til Norman, hvor vi skal hente vores gear hos vores amerikanske venner, Marc og Sharon. Så vil vi have internet i begge biler, og vil kunne streame video og få chatten igang. Jeg beklager at det ikke fungerede fra starten.

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at lave et indlæg i gæstebogen

Husk at vi er live hver eftermiddag (dansk tid) mellem kl. 18 og 19 hvor du kan stille spørgsmål til os. Se mere på vores LIVE side

Læst 1446 gange
Mere i denne kategori: « 6. maj 2012 4. maj 2012 »