Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Succes på falderebet !!!!

Distance kørt: 2021 km  |  Start: Days Inn, Austin, MN * Slut: Days Inn, Dallas, TX

{zhgooglemap:020}

Vi havde egentligt planer om at køre direkte mod Dallas idag.  I går aftes, da vi skulle tage afsked med vores amerikanske venner havde Paul dog spottet en interessant udvikling på en vejrmodel der laver simuleret radaroutput. Fredag havde SPC udsendt en "See Text" i bl.a. Kansas - det vidste vi for så vidt godt nok, men vi havde valgt at ignorere den pga vores snarlige hjemrejse. Men så kom Paul og viste os modeloutputtet. Den prognostiserede et markant radar-ekko i nærhden af trippelpunktet (kold-, varmfront og dryline). Det er ikke unormalt men dette ekko havde været konsistent i flere kørsler i træk.  Desuden var værdierne for shear, CAPE og helicity helt perfekte for roterende storme, Superceller.

Vores amerikanske venner ville absolut ned og chase det. Ville vi med ?

Ja, selvfølgeligt.

Næste udfordring var, at vi jo befandt os i Minnesota og det skulle ske helt nede i Kansas.  I teorien burde vi kunne nå ned inden initiering, men det krævede at vi kom ud af fjerene meget hurtigt næste morgen....

Som sagt, så gjort. Vi mødtes med warmsector teamet lidt over halv otte næste morgen. Vi ræsede med meget få pauser ned i vores targetarea som var Salina i Kansas. De nyeste prognoser indikerede at initieringen ville ske omkring kl. 17 på drylinen.  Vi nåede det lige akkurat. Et markant ekko viste sig på radarskærmen og en flot hvid cb voksede frem på satelitfotoet. Vi var omkring 20-30 km fra den. Derefter gik alting hurtigt. Vi kom rimeligt hurtigt perfekt i stilling i den helt åbne sydøstlige kvadrant, med FFD mod øst og nordøst og RFD nod vest og sydvest.  En flot Wallcloud viste sig med kraftig outflot (RFD) til venstre for.

Dette outflow kom nærmere og nærmere vores position. Til sidst måtte vi køre. Danny og jeg måtte desværre vente med at vende bilen indtil en større karavane var passeret på den smalle grusvej. Da det blev vores tur blev vores bil sandblæst af de store mængder støv.  Alle biler var væk, og vi havde mistet radiokontakten med alle andre.  Vi kørte derfor forkert  på et tidspunkt og måtte endnu engang vende bilen. Her blev vi virkeligt udsat for supercellens kraftige vinde. Bilen rokkede faretruende fra side til side og hårde objekter ramte siderne. Vi så også mindre træer, halmballer og store grene blive blæst tværs over vejen.  Jeg forsikrede Danny om at der ikke var fare på færde - det var "kun" RFD. Jeg måtte dog sluge mine egne ord da vi kom ud af det igen. Lidt på afstand så vi at det der havde ramt os var en cirkulation (tornado) på omkring 100 meter. Man kune tydeligt se cirkelbeægelsen i støv, jord, grene osv. samt en lille snabel i skybasen ovenover.  Det var et svine-held at tornadoen ikke var kraftigere end den var.

Der var masser af chasere på vejene. De sidste par ugers "tornadotørke" havde gjort folk sultne efter at opleve vildt vejr igen. Også teams fra ROTATE 2012 forskningsprojektet var ude at indsamle data med bl.a. mobile doppler radarer.

Vi fandt endelig frem til vores venner efter lidt søgen, og vi koncentrerede os dernæst om en ny celle der var opstået længere nede af drylinen. Den så bestemt også lovende ud.

Kort tid efter producerde den en flot tornado i modlys mod solnedgangen....

Den startede som en klassisk tornado og endte som en lang udtrukket tyndt snabel - og stadig med kraftig rotation ved jorden.

Da solen gik ned, blev supercellen ved med at spytte tornadoer ud. Vi så mindst 3 efter mørkets frembrud. Flere af disse forårsagde desværre skader og kvæstede.

Derefter var det slut. Vi tog afsked med Warmsector på en McDonald og prøvede at finde logi flor natten. Dette var dog lettere sagt end gjort....

Weekenden op til Memorial Day en af de største rejseweekender i USA. Det er weekenden hvor man besøger familien eller tager på de militære kirkegårde og mindes de familiemedlemmer der er faldet mens de har tjent i de amerikanske væbnede styrker. Det markerer også uformelt starten på sommeren og mange amerikanere fyrer op i grillen og holder en stor barbeque for hele familien.

Alle er således ude at køre bil og har brug for et motelværelse. Læg dernæst en lokal basketball turnering, et stormøde for oliearbejdere etc. til, så har man totalt udsolgt i miles omkreds.

Vi søgte således forgæves i hver by sydpå langs Interstate 35 fra kl. 01 til kl 05 og til sidst måtte vi erkende at vi ikke fik noget og lige så godt kunne køre helt til Dallas. Vi nappede en hurtig morgenmad på en IHOP (hvor vi fik tjeneren til at brygge en dobbelt styrke kande kaffe) og kørte afsted. Undervejs skiftedes vi til at sove og køre. Som zombier ankom vi til Days Inn i Dallas lidt i 12. Vi snakkede for vores syge moster og receptionen forbarmede sig over os og gav os 4 værelser, selvom tjekind normalt først er kl. 14.

Vi tumlede i seng og sov til kl. 17 hvor vi shoppede vi Grapewine Mills Mall. Derefter en hurtig middag på Chillis med de sidste Boneless Buffalo Wings på denne tur.

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen

Husk at vi er live hver eftermiddag (dansk tid) mellem kl. 18 og 19 hvor du kan stille spørgsmål til os. Se mere på vores LIVE side

Læst 1475 gange
Mere i denne kategori: « 2012 samlet rutekort 24. maj 2012 »