Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi har flottet os lidt og upgradet vores billetter til Economy Comfort med 10 cm's extra benplads m.m. De er nok godt givet ud til det 10.5 times lange stræk mellem Schiphol og Dallas/Fort Worth International Airport.

I år har vi en gæst med. Danny Høgsholt som nogle måske kender fra TV2-Vejret. Han har i mange år ønsket at komme med, og da han er en god ven af teamet og hans kalender passede fint gik det hele op i en højere enhed.

Da vi således er 4 på teamet i år, har vi besluttet at dele os op i to grupper med hver sin bil. Selvom vi primært vil køre sammen, giver 2 biler os mulighed for at dele os op hvis vi ønsker og filme fra 2 forskellige vinkler. Bilerne bliver nok Ford Escape, en lidt mindre bil end vi er vant til. Til gengæld skal vi kun være to i hver og de går væsentligt længere på literen end vores tørstige dame, Suburban'en, fra forrige år.

Det kræver lidt ekstra indkøb af router, booster m.m. til bil nr. 2, men vi synes helt klart at det er det værd.

Vi agter også at købe en video-kuppel som kan sættes på taget af en af bilerne.

Kameraet i kuppelen kan drejes 330 grader. Det kan desuden autotracke et objekt selvom bilen drejer.

Vi har desuden et GoPro Hero2 kamera som kan give os video fra lidt spændende vinkler både inde og ude fra bilen og vi overvejer også at købe en AR.Drone 2.0 derovre som kan give os video fra luften. Alle disse 3 ting giver os mulighed for at lave lidt mere spændende video, end det sædvanlige fra det fastmonterede dash-cam inde i bilen. 

Så alt i alt er vi godt dækket ind rent video og gadget mæssigt.

Nu mangler vi bare nogle gode setups.

Umiddelbart har den megen vinternedbør i bl.a. Texas givet rimeligt gode betingelser. Fugtighed er som bekendt den vigtigste ingrediens for dannelse af konvektive systemer, og når jorden er meget fugtig - som den er i dette forår - vil fugtigheden fra Den Mexicanske Golf kunne transporteres længere nordpå. Fænomenet kaldes "evapotranspiration" og skyldes at afgrøder, prærie, træer etc. i sig selv tilfører luften fugtighed ved fordampning. Dette er med til at forhindre opblandning med tør luft.  Luften beholder altså sin fugtighed på sin vej nordpå.

De sidste par år har Texas været extremt tørkeramt, og dette har betydet at den fugtige luft der kom fra golfen hurtigt blev blandet med den tørre luft før den kunne udløse tordenbyger.

Men dette er altså ikke situationen i år.

Læst 1426 gange
Mere i denne kategori: « 17. maj 2012 16. maj 2012 »