Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

På længere sigt ser North/South Dakota og Nebraska ud til at være stedet man skal være i starten af næste uge.Vi besluttede os derfor for at fortsætte vores kurs mod vest. Vores mål var El Paso (Endnu et navn vi kender fra de gamle westerns, ikke også..??) - en tur på godt og vel 700 km.

1. stop var dog hos Walmart (en supermarkedskæde med kæmpe varehuse, der sælger alt), hvor Jesper skulle købe et ny trådløst nedkort til sin laptop, og vi også købte lidt frugt og vand samt en køletaske+is.

Terrænet skiftede undervejs fra spredt grøn vegetation og lavland ved Abilene, over prærieagtig bevoksning omkring Odessa til ørkenagtig med kaktusser som den primære flora ved bjergene omkring El Paso.
Undervejs blev der tanket op hos Exxon til 2.79$ pr. gallon og vi købte en kop kaffe hos Dairy Queen (en fastfoodkæde).

Omkring Odessa blev vi opmærksomme på nogle roterende søjler ude på prærien. De opstod med jævne mellemrum og varede fra 10 sekunder til flere minutter. Vi indså hurtigt at der måtte være tale om såkaldte støvdjævle (dust devils), en slags miniskypumper.
Under et stop hos Chevron omkring 100 miles fra El Paso, fik vi en af dem at se på meget tæt hold. Vi stod og fotograferede udsigten (tankstationen lå oppe på et lille højdedrag), da der lige pludseligt dannedes en støvdjævel bag butikken, kun omkring 50 meter fra hvor vi stod. Vi fik taget nogle gode fotos af den, før den gik i opløsning igen.

Et par minutter efter blev der dannet en mere, men den var ikke så fotogen som den første.
Vi var en smule høje efter denne oplevelse, og vi så utallige andre fjerne støvdjævle på resten af turen til El Paso. Betingelserne for dette fænomen var åbentbart perfekte denne dag.
Vi bookede værelser på Days Inn i udkanten af El Paso, og selve bookingen skete fra min laptop via trådløst netværk på parkeringspladsen til en anden Days Inn.
Omkring 40 miles før El Paso, stoppede vi ved et "scenic overlook" (Flot udsigtspunkt) og fotograferede landskabet. Man skulle gå et par hundrede meter det sidste stykke op mellem
kaktusser, klipper og diverse ørkenplanter. Det var en lidt speciel oplevelse at gå der iført sandaler, når man vidste at området var kendt for at huse både klapperslanger, skorpioner og dræberbier.

Vi ankom til El Paso ved 17:30 tiden. Byen ligger kun omkring en mile fra den amerikansk-mexikanske grænse. Vi blev på highwayen passeret af en patruljevogn fra US Border Patrol. Vi tog straks en dukkert i poolen og sad og nød solen i ½ times tid, og så var det tid til aftensmad. Jeg havde reddet mig et mindre maveonde, så jeg var ikke specielt sulten, men Jesper og Kai-Asle ville gerne have Kinesisk mad, så vi købte noget take-away.
Det var dejlig at have lidt mere tid idag, og jeg glæder mig til at komme lidt tidligere i seng Det er som om, at min krop ikke helt har vænnet sig til tidforskellen endnu. Vi fik iøvigt endnu en time foræret idag, idet El Paso ligger i en anden tidszone (Mountain time zone).
Jeg glæder mig til at gå til ro når denne log er opdateret.

Se videoklip fra dagen

Læst 1500 gange Senest ændret fredag, 27 marts 2015 09:21
Mere i denne kategori: « 17. maj 2006 19. maj 2006 »