onsdag, 22 april 2015 09:12

Potentiel farlig situation i Dallas/Fort Worth onsdag og torsdag

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

SPC har udsendt et "Enhanced Risk" outlook for det nordlige Texas tæt på grænsen til Oklahoma. I løbet af eftermiddagen og i aften amerikansk tid, vil der i varmsektoren fra et lavtrykssystem dannes byger, som har potentiale til at blive kraftige superceller.

På grund af dynamikken i systemet, vil bygernes bevægelsesretning - det man kalder storm motion - være mod sydøst. Dette er meget atypisk, idet superceller normalt overvejende bevæger sig mod nordøst. Normalt er det bedste område at observere tornadoer fra netop den sydøstlige kvadrant af supercellen, da dette område er frit for nedbør osv og supercellen bevæger sig væk fra en. I eftermiddag og aften vil supercellerne derimod bevæge sig stik i mod de stormchasere der chaser og betragter dem, og det kræver derfor større agtpågivenheed og sikkerhedsmargen.

I risk området ligger også storbyerne Dallas og Fort Worth og en storby er det værste sted at stormchase, pga trafik, begrænset udsyn m.m. Initiering sker midt på eftermiddagen som falder sammen med myldretidstrafikken. Rammer supercellerne tilfældigvis Dallas/Fort Worth i dette tidsrum, er der potentiale for farlige situationer og panik, en situation mange har frygtet ville ske i årevis. Heldigvis er tornadopotentiale ikke særligt stort i dag, kun omkring 5%, mens der er risiko for meget store hagl.

Nedenstående prognosetemp. er fra Dallas/Fort Worth kl. 23Z - dvs. 17 lokal tid. Den viser at supercellerne - hvis de er der - vil have meget lave skybaser, indeholde store hagl og have rimeligt tornadopotentiale.

HRRR modellen, en højopløselig vejrmodel der kører hver time, har kl. 23z et prognosticeret radarekko umiddelbart sydøst for Dallas/Fort Worth - så der skal ikke ske mange forskydninger før den ligger lige over :

Vejrsystemet vil også ligge over området torsdag.

En spændende vejrsituation som forhåbentligt ikke volder for mange problemer.

Læst 13971 gange Senest ændret onsdag, 22 april 2015 17:42