torsdag, 06 december 2007 11:16

Intet vintervejr i sigte

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Den lidt kedelige vejrtype fortsætter nogen tid endnu.

Et lavtryk skal passere norden om Danmark i morgen fredag, og så for et par dage siden lovende ud. Der var forudsagt storm ved den jydske vestkyst og en gentagelse af "julefrokost-stormen" 3. december 1999 så på et tidspunkt ud som en mulighed.

 Dette stormlavtryk går nu en anelse mere nordligt og uddybes ikke så kraftigt, og derfor bliver der højst en god kulig med kraftigere vindstød på vestkysten.

For nogle model-kørsler siden, skulle der opbygges et højtryk over skandinavien - et såkaldt "scandi-high" - i løbet af et par uger, men denne tendens bliver svagere og svagere og det katastrofale højtryk over Frankrig og Spanien får lov at styre vejrbegivenhederne et stykke tid endnu.
Dette medfører desvære den kedeligste af alle vejrtyper, nemlig gråvejr og sydvestlige vinde med temp. omkring eller lige over 0-punktet. Vores eneste håb om bare lidt spænding, sættes på de lavtryk der dannes i temperaturkontrasterne i havet vest for Irland. Måske vil et af dem udvikles kraftigt nok til at give en god storm eller orkan her i Danmark.

Ser man lidt længere ind i krystalkuglen, flyttes der gradvist mere kulde fra Grøndland over mod Sibirien, og det er godt for det er der vi skal hente kulden fra når (og hvis) "scandi-high" kommer.

Så er vi også så langt henne mod ju,l at det er ved at være sidste chance hvis vi skal have en hvid en af slagsen.

 

Læst 12227 gange