Udskriv denne side
torsdag, 16 april 2015 08:43

Klassisk Panhandle dryline setup 16. april 2015

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Efter en lidt sløv start er tornado sæsonen virkeligt kommet i omdrejninger. De sidste 2-3 uger har budt på det ene spændende setup efter det andet, og disse dage er ingen undtagelse. I eftermiddag og i aften er der udsigt til et klassisk panhandle dryline setup, med potentiale til flotte skulpturelle superceller. Som det ses ovenfor, har SPC udsendt et "Enhanced Risk" outlook.
 

En tunge af CAPE på omkring 2000 J/kg ligger over den østlige del af Texas Panhandle i eftermiddag og aften lokal tid. Hjulpet på vej af en svag dryline og en Low Level Jet vil der dannes byger, som i første omgang vil blive superceller. Senere vil disse lægge sig på linie eller klumpe sig sammen til en eller flere MCS.

Er man det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, har man altså et tidsmæssigt vindue hvorman vil kunne opleve isolerede, flotte superceller. Den største risiko foruden selvfølgeligt vind og regn, er hagl. En svag tornado kan dog ikke udelukkes.

Nedenstående prognosetemp. er fra et punkt på grænsen mellem Texas og Oklahoma øst for Amarillo. Den viser en ganske pæn lapse rate og fine shear værdier kl. 23z:

Læst 14130 gange Senest ændret torsdag, 16 april 2015 21:20